top of page

Pse te izoloni sistemin e shkarkimit?

Updated: May 20, 2022

Menyra me e mire per te ruajtur performancen ideale te makines tuaj dhe per te ruajtur komponentet e saj.
Sistemet e shkarkimit dhe kolektorët mund të jenë një vepër arti, por megjithatë ne shohim kaq shumë njerëz që marrin kohë për t'i mbështjellë ose mbuluar. Këta komponentë të ndërlikuar mund të jenë një nga prodhuesit më të lartë të nxehtësisë brenda hapësirës së motorit. Por atëherë pse dëshironi ta mbështillni dhe t'i vishni një xhaketë? Pse dëshironi të mbani nxehtësinë brenda dhe të mos e lini të largohej siç do të bënte natyrshëm?


Kjo është diçka për të cilën ka më shumë se një përgjigje dhe diçka për të cilën do të thellohemi pak më tej sot.


Shumica e njerëzve mendojnë se mbështjellja mund të jetë e dëmshme për sistemin, për shkak të një akumulimi të tepërt të nxehtësisë brenda tij dhe për rrjedhojë duke shkaktuar dëme në muret metalike të shkarkimit. Në fakt, kjo është e gabuar. Për sa kohë që sistemi është i mbuluar siç duhet, nuk ka asnjë shans që sistemi të jetë i prirur ndaj dëmtimit pasi i gjithë sistemi do të mbetet në një temperaturë të ngjashme.


Energjia e nxehtësisë nuk qëndron brenda mureve të shkarkimit, por brenda vetë gazit të shkarkimit. Duke qenë se gazrat e shkarkimit rrjedhin gjithmonë, kjo do të thotë se ato largohen vazhdimisht nga motori dhe rrjedhin jashtë sistemit të shkarkimit.


Pak fizikë këtu: Një gaz më i nxehtë do të rrjedhë gjithmonë më shpejt dhe në fakt do të përshpejtohet më shpejt se një gaz më i ftohtë.


Pra, ja ku e kemi, mbajtja e sistemit tuaj të mbyllur është në të vërtetë mirë për performancën e motorit! Kush e dinte?!


Përveç kësaj, ka një numër të madh të pikave pozitive për të shpjeguar nga një sistem shkarkimi i izoluar mirë:


  • Emetimet

Gjatë vitit të fundit ne Clover Motors, kemi pasur një numër të madh të markave të njohura të automobilave dhe industrisë që na afrohen për t'i ndihmuar ata të ulin emetimet e tyre të prodhimit duke rritur temperaturën e tyre të shkarkimit.

  • Më pak transferim i nxehtësisë në hapësirën e motorit

Kjo është një nga arsyet më jetike pse duam ta mbajmë nxehtësinë brenda një sistemi shkarkimi. Një hapësirë ​​më e ftohtë e motorit, aq më e mirë është performanca e përgjithshme e çdo pjese brenda hapësirës suaj të motorit!

  • Komponentë më të besueshëm

Hapesira e motorit më të freskët do te thote një mjedis më i këndshëm për të gjithë komponentët elektrikë dhe kështu zgjat jetën e tyre. Motorrinot jetojnë më gjatë, sistemet e ndezjes funksionojnë në mënyrë më efikase me më pak shanse për ndezje të gabuar, alkooli i frenave mbetet më i freskët dhe kështu më pak mundësi për dështim të frenave.

  • Më pak lodhje në trupin e një automjeti

Nxehtesia e vazhdueshme ne trupin e makines do të thotë që me kalimin e kohës, ai do të dobësohet dhe potencialisht do të plasaritet! Mbajtja e një pjese të kësaj nxehtësie larg paneleve mund ta mbajë strukturën e makinës në formë më të mirë për një periudhë më të gjatë.

  • Cikel me efikas i djegies për shkak të daljes më të shpejtë të gazrave të shkarkimit dhe temperaturave të marrjes se ajrit që janë më të ftohta.

Një hapësirë ​​më e ftohtë e motorit nënkupton një temperaturë më të ftohtë të thithjes se ajrit, duke rezultuar në një djegie më efikase duke krijuar më shumë fuqi (veçanërisht në një afat të gjatë!). Rrjedhje më e ftohtë e ajrit ne motorr dhe një dalje më e shpejtë jashtë. Përmirësime ne cdo aspekt te funksionimit te makines.


Pra, ja ku jemi!


Izolimi i sistemit te shkarkimit jep PERFORMANCE, MBROJTJE, VAZHDUESHMERI!


Per te pare te gjithe produktet qe bejne izolimin e sistemit te shkarkimit, klikoni ketu.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page